8 tips voor meer me-time: Zo leer jij jezelf regelmatiger op de eerste plaats te zetten

04-12-2021

In mijn blog van 3 december schrijf ik over een drukke mama die het evident vindt om altijd klaar te staan voor anderen en zichzelf daardoor al jarenlang te weinig me-time heeft gegund.

Via de praktische tips onderaan dit artikel kan iedereen erin slagen om meer ontspanning te vinden en de batterij wat regelmatiger op te laden. Want... een volle batterij betekent meer veerkracht!, meer positieve gedachten!, meer energie!, een betere focus!, meer humor!, meer zin om iets nieuws uit te proberen! en daardoor opnieuw meer kansen tot ontspanning en geluk!

Hier zijn ze dan, enkele tips, deels geïnspireerd door een artikel van de website van mamametvrijheid.nl.

1. Sta 's ochtends iets eerder op dan de rest van het gezin of geniet bewust van de stilte in huis tijdens 10 minuutjes heerlijk 'snoozen'.

2. Neem 's avonds (als de kinderen in bed liggen) een warm bad, al dan niet met een relaxerend geurtje en muziekje op de achtergrond, een leuk tijdschrift of goed boek, kaarsjes op de badrand,... Geniet vooral van die welverdiende rust en tijd voor jezelf!

3. Trek even helemaal alleen de natuur in. Heerlijk toch, om die frisse lucht op te snuiven en te genieten van de kleine wondertjes van onze moeder aarde.

4. Neem regelmatig een 'mama pauze'. Laat je kinderen een film kijken of lekker boven spelen voor een afgesproken tijd. Maak hen duidelijk dat ze mama niet mogen storen. Visualiseer dit eventueel door samen met hen iets te knutselen dat hen duidelijk maakt dat mama even niet gestoord wil worden. Bv. een rode totem staat voor 'niet storen', groene totem betekent 'welkom'.

5. Spreek af met een vriendin die ook kinderen heeft. Als de kids samen spelen hebben jullie tijd om gezellig bij te babbelen, al dan niet vergezeld met lekkere bubbles of koffietje met slagroom.

6. Plan een dag of avondje uit met vriendinnen zonder dat de kinderen mee gaan. Heerlijk toch, en helemaal niets verkeerd mee!

7. Zorg voor een oppas en ga samen met je partner op stap. Even exclusief tijd nemen voor elkaar doet wonderen voor jullie relatie!

8. Loopt je emmer bijna over? Dan is het hoog tijd om opnieuw bewust stil te staan bij de dingen en jezelf de vraag te stellen of je de afgelopen tijd wel genoeg me-time genomen hebt. 

Veel succes!

Liken en delen is lief, het helpt Op en Top Coaching groeien