Werkhervatting na ziekte, een spannende tijd...

13-06-2024

Onlangs trok deze titel in Libelle mijn aandacht: 

"Zalig om na zo'n lang ziekteverlof zo'n welkom terug te krijgen"

Een warm hart kreeg ik ervan, dir proefde naar meer!


In dit artikeltje las ik het kortverhaal van een vrouw die na een afwezigheid van enkele maanden vandaag het werk had hervat. Dit had voor heel wat spanning en stress gezorgd in de aanloop van haar herstart. 

Ze vroeg zich af wat er allemaal wel niet veranderd zou zijn? Of ze het werktempo wel zou aankunnen? Enfin, het ratelde maar door in haar hoofd. 

De ochtend van haar werkhervatting kreeg ze geen hap door de keel! 


Tot ze op het werk aankwam...

Direct kwam één van de collega's enthousiast op haar toegestapt en kreeg ze een lieve, welgemeende "WELKOM!" Dit voelde goed! Het was geruststellend en gaf haar massa's moed. 


Het boeketje bloemen op haar bureau was de kers op de taart! Gerustgesteld en blij verstreek de voormiddag heel snel want verschillende collega's kwamen een praatje maken en wilden weten hoe het met haar was. 

Later op de dag, tijdens het teamoverleg, werd er gesproken over een nieuw project dat binnenkort zou worden uitgerold. "Als je er zin in hebt kan je mee op de kar springen" zei haar leidinggevende.

Het werd een dag vol verrassingen voor deze vrouw!


Coach Annemie: "Wat fijn te lezen dat collega's en managers zich empathisch en begripvol opstellen wanneer een collega na ziekte terugkeert naar het werk. Zo leuk dat hier in sommige teams de broodnodige aandacht aan wordt gegeven! 

Als Loopbaangebeleider en Life Coach hoor ik jammer genoeg dikwijls andere verhalen. 

Schrijnende verhalen waarbij werknemers zich niet welkom voelen bij een werkhervatting, waar geen rekening wordt gehouden met hun situatie, waar meteen voor de volle 100 (wat zeg ik 150)% druk wordt gelegd, met alle gevolgen van dien... 


Wil jij eens praten over jouw ideale werkomgeving en bedrijfscultuur? Of worstel je met onzekerheden, frustraties of problemen die betrekking hebben op je job of de balans werk-privé? 

Stuur dan zeker een berichtje via de contactpagina op de website.

Groetjes, Annemie"

Annemie Bergen

Oprichter Op en Top Coaching

Loopbaanbegeleider, Life Coach

Creator MAMA IN BALANS -`♡´- Het online leerprogramma voor drukke mama's met vol hoofd die streven naar meer rust en ontspanning