Schud de schuldgevoelens van je af en ga voor jezelf zorgen

11-07-2023

De grote vakantie... zon, zee, strand. Het perfecte plaatje voor wie effectief op vakantie is. Maar nu de kinderen niet op school zitten is het voor veel mama's en papa's extra uitdagend om werk en gezin vlotjes te combineren. Daarom haal ik het onderwerp ZELFZORG opnieuw even aan. 

Vaak is het zo dat vooral de drukke mama's onder ons het niet altijd even gemakkelijk vinden om tijd voor zichzelf en voor zelfzorg te nemen. Op de website mamaetvrijetijd.nl las ik het onlangs nog. Ook tijdens de coaching gesprekken die ik organiseer in het kader van loopbaanbegeleiding (en ook wat algemener, Life Coaching) komt dit onderwerp vaak aan bod. 

Dus even een kleine reminder aan alle drukke mama's, maar ook de papa's, oma's, opa's, alle mensen die graag iets betekenen voor hun medemens:

Schud de schuldgevoelens van je af en ga voor jezelf zorgen

Tijd om jezelf eens vaker op de eerste plek te zetten.

Daar profiteer jij niet alleen zelf van, maar ook iedereen om je heen! Je kunt meer energie en liefde geven aan anderen als jij vol energie zit.

Als jij tijd neemt om zelf op te laden, dan kun je beter voor anderen zorgen. Voor je kinderen, partner, broer of zus, vrienden, familie,... Je kunt hen op die manier vlotter oprechte aandacht en liefde geven.

Dus stop met niet goed voor jezelf zorgen. Vanaf nu neem jij tijd voor jezelf!Kleine TIP: Pak je agenda erbij en plan die tijd voor jezelf. En geniet verder tussendoor van ieder moment me-time dat je kunt pakken. Aarzel niet en  grijp die tijd om voor jezelf te zorgen. 

Je hoeft je trouwens niet schuldig te voelen. Je gezin, familie en vrienden kunnen je echt wel even missen. En ze zijn alleen maar blij als ze zien dat jij helemaal goed in je vel zit!

Botst je tegen jezelf, je schuldgevoelens, je planning & organisatie of assertiviteitsniveau aan en lukt het niet echt vlot om zelfzorg in de praktijk te brengen. Dan kunnen we hiermee zeker en vast aan de slag. Contact opnemen kan via 0478 36 62 91 of annemie.bergen@hotmail.be

Haal het beste uit Jezelf!

Groetjes,

Annemie