Hoe een moeilijke situatie ook een opportuniteit kan zijn!

02-06-2021

De coronatijd is er eentje (geweest) met extra uitdagingen en moeilijkheden en dit op heel uiteenlopende vlakken. Velen onder ons ervaarden extra stress en druk op de schouders. Mensen maakten zich meer dan ooit zorgen en zelfs de slaapkwaliteit ging er algemeen gezien op achteruit... 

Toch zagen sommigen ook de positieve kant van de medaille... Gelukkig maar :-) De covid crisis is immers een opportuniteit geweest om jezelf in vraag te stellen (en dat is het nog steeds): Mis ik mijn werk, mijn collega's, die ene hobby, mijn vrienden? En wat zijn mijn ambities en toekomstdromen?

Ikzelf putte veel creativiteit en inspiratie uit de eerste lockdown. Ik had op dat moment wat minder werk te doen, maar bleef niet bij de pakken zitten, wel integendeel. Ik startte mijn brainstorming: Hoe kan ik deze té rustige, ongemakkelijke periode zo positief mogelijk doorkomen? Ik ging enkele opleidingen volgen die ik al lang interessant vond, maar waarvoor ik nooit echt tijd had (of tijd voor wilde vrijmaken?). Ik legde contacten met boeiende, inspirerende mensen en las interessante literatuur. De tijd leek voorbij te vliegen. Enkele maanden later werd mijn eigen coaching bedrijfje, Op en Top Coaching, geboren. Mijn 'coronababy' (weliswaar zonder traktatie met suikerbonen), die sindsdien de toekomst met volle goesting tegemoet gaat!

Welke mooie dingen heeft 2020 als covid jaar voor jou opgebracht? Laat het zeker weten in een reactie via social media.

Groetjes, Annemie Bergen, Oprichter Op en Top Coaching

Haal het beste uit jezelf!

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram. Liken en delen is lief, het helpt om Op en Top Coaching verder te laten groeien.