Doe de wondervraag test

04-06-2024

Een korte blog vandaag... maar wel een hele leuke vind ik zelf! ðŸ™‚ Doe de wondervraagtest!

Het is heel simpel en bovendien kan deze kleine test je weer nieuwe, interessante inzichten opleveren op werkvlak:


Zoals jullie weten vind ik het als Loopbaanbegeleider en Life Coach enorm belangrijk dat mensen mét goesting kunnen werken. Plezier halen uit je job betekent ook meer levenskwaliteit in het algemeen!

Jammer genoeg ontmoet ik veel mensen die ongelukkig zijn in hun professionele leven, zich naar hun job moeten slepen en er te weinig (of zelfs geen) energie uit halen. Zo jammer!

Natuurlijk mogen we niet verwachten dat we onze job voor de volle 100% ohh zo super graag doen. We blijven realistisch. Ook in de trajecten loopbaanbegeleiding passen we dit toe. We streven naar een mooie verhouding van ongeveer 80% taken die je graag tot heel graag doet en 20% taken die je minder graag doet, maar erbij kunt nemen gezien je veel energie haalt uit de overige 80%.


De test:

Neem die fictieve toverstaf in je handen en stel jezelf de vraag... 


'Stel dat er een wonder gebeurt of dat ik de lotto win...

Zou ik mijn job dan (deels) blijven doen?'


Als het antwoord volmondig NEEN is, kan ik je aanraden om hier nog eens verder bij stil te staan. Zo kan je in je huidige werkomgeving bekijken of er een mogelijkheid is om aan jobcrafting te doen (het kneden van jouw job in de richting van wat jij het liefst doet), je kunt de arbeidsmarkt gaan verkennen, of denken in de richting van een zelfstandige activiteit in hoofd- of bijberoep. 

Ik zou in ieder geval blijven coachen, wat zou jij doen?

Groetjes, Annemie Bergen