Al gehoord van jobcrafting?

24-06-2024

Heb jij al gehoord van JOBCRAFTING? In deze tijd waar verandering en innovatie steeds meer centraal zijn komen staan, is ook een job en de functie inhoud steeds meer voor verandering vatbaar. 

Jobcrafting betekent dat je je taken en verantwoordelijkheden zoveel als mogelijk probeert te kneden, te boetseren naar jouw persoonlijkheid, competenties en energiegevers. Fijn, toch?...

Coach Annemie geeft tips:

Concreet kan jobcrafting op verschillende manieren. Je kunt voor jezelf uitzoeken welke taken het best bij je passen. Je kunt een competentie- en persoonlijkheidscheck doen bij een loopbaanbegeleider. Dat levert heel wat concrete en verrijkende info op. Of je kunt in gesprek gaan met je verantwoordelijke en/of de HR dienst van je bedrijf.


Belangrijk hierbij is eerlijk te zijn met jezelf. Door jezelf weg te cijferen met het idee collega's niet te willen kwetsen of hen voor de voeten te lopen kom jij geen stap dichter bij je ideale job. Het is dus een kwestie je positief en assertief op te stellen

Hoe meer van jouw kerncompetenties je kunt inzetten, des te beter dit is voor het bedrijf, voor je collega's, klanten, patiënten... Want dan ben je immers met taken bezig die je én goed kunt, én graag doet.


Jobcrafting kan individueel per persoon bekeken worden, maar er is ook de mogelijkheid om dit in teamverband te doen. Een ervaren HR Consultant kan dit faciliteren.


Wil je ontdekken wat jobcrafting voor jou en/of je team kan betekenen?

Neem dan gerust contact op via:


Tot binnenkort met weer een nieuwe blog vol info en inspiratie rond werk en gebalanceerd leven


Groetjes, Annemie Bergen  ➡️  Volg me op Instagram via @annemie.bergen en @opentopcoaching