35% van het ouderschapsverlof wordt opgenomen door mannen

15-10-2021

Bijna 35% van het ouderschapsverlof dat werd opgenomen dit jaar gebeurde door de papa's. Dat blijkt uit een analyse van Partena Professional. Het is een stijging van 3,5% tegenover 2019. De grootste stijging zit bij de vaders tussen 30 en 39 jaar. Goed nieuws dus voor de drukke mama's onder ons, die dag in dag uit tot het uiterste gaan om gezin en carrière zo efficiënt mogelijk te combineren. Wat nog opvalt in de analyse van Partena is hoe hoger het opleidingsniveau, hoe kleiner de kans dat mannen hun ouderschapsverlof opnemen.

Ik kan (als drukke mama én als coach) alleen maar hopen dat deze stijgende trend zich in de komende jaren verder zet en dat de papa's zich meer en meer zullen tonen als reddende engels voor hun kleine bengels. Ik heb alvast geen klagen, mijn man heeft onlangs een deel van zijn ouderschapsverlof opgebruikt. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg: "Papa's to the rescue en iets meer me-time voor de mama's". Ben jij het hiermee eens, like en deel dit bericht dan samen met mij!

In één van mijn volgende blogs zal ik het binnenkort hebben over drukke mama's en hun nood aan meer me-time. In het artikel zullen ook tips en trics gegeven worden om meer balans te vinden. Tips en trics die trouwens niet enkel voor drukke mama's bruikbaar zijn, maar door iedereen die het in bepaalde periodes moeilijk heeft om tot relaxen te komen.

Tot binnenkort, groetjes, Annemie Bergen

Oprichter Op en Top Coaching, Loopbaanbegeleider via Diaspoor, Coach in solliciteren, studiekeuze en preventie van stress en burn-out